Procit
 
property and citizenship in developing societies

Nu skal du høre: Er dit tag lidt vejrslidt og nogle år på bagen, så kan det være en god idé at overveje rensning og maling. Hvis dit tag er slidt, kan en tagrenovering få det til at fremstå ligesom nyt og flot igen, du kan måske også forlænge levetiden. Det er ikke altid du behøver et helt nyt tag.

Tagrensning og maling af tage, så får det et nyt slidlag og som typisk kan holde mellem 10 og 20 år. Efter rensning og maling får taget en helt ny slidstærk overflade. Tagmaling er beregnet til maling af eternit, betontage og pandeplader.

 

Du maler typisk taget 2 gange med i den ønskede kulør og glanstrin.

Du lægger det på med pensel, malerulle eller sprøjte på Det skal være godt vejr, det må ikke regne eller være for koldt eller være udsigt til regn og byger.

Efter du har renset taget for alger og snavs, maler du først taget med en grunder eller en blanding af maling og 10 - 20 % vand eller demineraliseret vand. Når det er tørt maler du anden gang med ufortyndet maling.

Alt efter hvor meget tagmaling du køber, koster en effektiv og god tagmaling mellem 1100-1400 kr. pr. 10 L. Bor du i et hus med et tag på over 100 m2 skal du derfor regne med at købe for 8.000-10.000 kr. kr tagmaling for det optimale resultat. Hvis du skal have en professionel til at gøre det koster det typisk 20.000 kr. for en omgang rens og maling.


Updated January 2017

Webmaster: info@ifro.ku.dk